سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

عوارض خطرناک «نمک» که از آن بی‌خبرید!

مطالعات جدید محققان نشان می دهد رژیم غذایی حاوی میزان نمک بالا موجب کاهش جریان خون در مغز و در نتیجه ابتلا به زوال عقل می شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۳۰ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 20
کد خبر: ۲۹۷۲

به گزارش رویداد معاصر؛ نمک ماده ای ضروری برای تنظیم عملکردهای مهم بدن است. با این حال، در مطالعات قبلی، ارتباط مصرف بیش از اندازه نمک با افزایش فشارخون و افزایش خطر بیماری قلبی و سکته تایید شده است.

محققان در مطالعه بر روی موش ها مشاهده کردند رژیم غذایی حاوی میزان نمک بالا موجب کاهش جریان خون در زمان استراحت تا ۲۸ درصد در پوسته مغز و تا ۲۵ درصد در هیپوکامپ مغز می شود؛ این مناطق از مغز در یادگیری و حافظه دخیل هستند.

اختلال ایجاد شده در جریان خون به مغز ناشی از کاهش تولید اکسیدنیتریک است؛ گازی که از طریق سلول های اندوتلیال ایجاد می شود.

«کاستانتینو آیدکولا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده ویل کورنل نیویورک، در این باره می گوید: «ما دریافتیم موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرنمک، حتی زمانی که فشارخون شان افزایش نیافته بود، مبتلا به زوال عقل یا دمانس شدند.»

وی در ادامه می افزاید: «این یافته عجیب است چراکه در انسان ها، تاثیر مخرب نمک بر قدرت شناختی به فشارخون بالا نسبت داده می شد.»

محققان دریافتند نتیجه مصرف بالا نمک موجب شد سلول های سفید خون موش ها، اینترلوکین ۱۷ (IL-۱۷) بیشتری تولید کنند؛ IL-۱۷ پروتئینی است که واکنش های ایمنی و التهابی بدن را تنظیم کرده و موجب کاهش اکسید نیتریک در سلول های اندوتلیال می شود.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، افراد بزرگسال بایستی کمتر از ۵ گرم نمک (کمتر از یک قاشق چایخوری) در روز مصرف کنند. برای کودکان و نوزادان هم مصرف نمک باید بسیار کمتر از این میزان باشد.

منبع: مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار